Translate

pátek 26. září 2014

Připravená na podzim- Co budu používat (kosmetika) ?!

Ahojky,

dnes tu mám speciální článek,kde vám ukážu produkty, (jak z péče o tělo,pleť,tak i dekorativku) které budu používat právě v podzimním období,které nám už  bohužel začalo.:) :(

Připravila jsem si celkem dost produktů,takže dost okecávání a jdeme na to! :)


Péče o pleť

V péči o pleť jsem si připravila hned 4 produkty.Dva jsou pro denní péči a dva pro večerní rutinu.

V denní péči jsem si oblíbila omlazující a zmatňující denní krém od Dermacolu.Myslím,že ve svém věku omlazovat ještě nepotřebuji xD,ale nemyslím si,že by mi tento krém mohl pokazit pleť jen proto,že je pro vyšší věk.Navíc jsem jej dostala, a tak jej přece nevyhodím.Zaujalo mě především slovíčko "matující".Krém je lehoučký a při pravidelném používaní musím říct,že pleť se mastí o něco méně.
Já si jej míchám s bází pod make-up MATTIFYING PRIMER z řady FASHIONISTA,což je taková ta dražší kategorie značky MUA.Tato báze mi moc vyhovuje,hezky pleť vyhladí a hlavně zmatní,což potřebuji.
Spolu s výše uvedeným krémem od Demacolu tvoří pro mojí pleť nerozlučnou dvojku.:)


Večer po důkladném vyčištění pleti jsem se momentálně naučila používat zase dva produkty,a to noční krém pro problematickou pleť od Baley,který  obsahuje kyselinu salicylovou a zinek.Tento krémík nanáším především na postižená místa (na akné).Hezky se po něm hojí menší ranky,ale malinko vysušuje,proto přes něj dále dávám na celou pleť i krk trochu výživného hydratačního krému od Himalaya Herbals,který je hrozně fajn,protože pleť nezmastí a neucpe póry,ale přitom hezky hydratuje a přírodní výtažky v něm dělají mé pleti dobře.



Také se teď snažím minimálně malovat,respektive na sebe plácat make-up,protože se mi dost zhoršila pleť.Místo toho se jí snažím maximálně vyživovat a starat se o ni,aby byla čistá a ranky se hezky hojily.
Oblíbila jsem si domácí masku z medu,která má antiseptické účinky a pak potírám obličej gelem z Aloe Vera.Tuto rostlinku si také pěstuji doma a je výborná na stažení pórů a hojení ranek.

Péče o tělo a relaxace

Začala bych produkty do sprchy (vany).U mě teď v chladnějším období vede určitě vana! Moc ráda relaxuji v teplé vodě a k tomu nesmí chybět kupa pěny.Na to jsem si vybrala pěnu do koupele od Baley s vůní levanule.Moc hezky voní a pění.Nevím co víc chtít od pěny.



Také jsem přešla ke sprcháčům,které mojí pokožku nebudou tolik vysušovat.Vhodnými adepty pro letošní podzim a zimu se staly sprchové gely (krémy) od Dove! Jejich vůně je prostě boží.Hezky umyjí,jsou krémové a nevysušují pokožku,naopak mi přijde,že ji dodají takovou jemnou hydrataci.Já mám hned dva,a to s vůní mandlí a ibišku a druhý je relativně novinka Caring Protection,který by měl být i pro suchou pokožku.Více mi voní ten Caring Protection,ale to už je na člověku,co má rád.:)



Po koupeli je potřeba se řádně namazat.Přesto,že nemám nějak přehnaně vysušenou pokožku,mažu se po každé koupeli.Teď na podzim a v zimě nejvíc trpí mé holeně,které bývají sušší než jindy.Také si vybíráte vůni krémů podle období? Já rozhodně ano! Na chladnější období,tedy podzim a zimu ráda volím kakaové,kokosové a vanilkové vůně.Pro letošek jsem si vybrala kakaové máslo od Baley,které je hezky hutné,obstojně hydratuje a pěkně voní.Bohužel také rychle ubývá,proto si budu muset brzy najít náhradu.



Nesmíme zapomenout ani na ruce,které jsou denně vystavovány stejně tak jako pleť.Na podzim jsem zvolila opět kakaový krém na ruce s vitaminem E od Avonu.Na zimu pak zvolím o něco hutnější krém.


Dekorativní kosmetika

A konečně přecházíme k té zábavnější části,kterou tvoří dekorativní kosmetika.

Začneme základem,tedy make-upem.Přes léto jsem skoro žádný nenosila,nebo jen minimálně, a teď mi dělá problém se vrátit k hutnějším make-upům,které jsem dříve používala.Proto volím můj oblíbený pěnový make-up od Avonu (řada ideal flawless) v odstínu nude,který je jeden z mých nejoblíbenějších právě díky tomu,že je lehký,vypadá velmi přirozeně a zároveň obsahuje pudrové částice,takže pudruji minimálně.Krytí je řekla bych nižší až střední.Já pod něj používám ještě korektor na nedokonalosti pleti.

Pokud si však pleť žádá o něco větší krytí,sáhnu nejspíš po matujícím  make-upu STAY MATTE od Rimmel London v odstínu 100 IVORY.Použiji jej však velmi malinko,protože jinak by mohl působit jako maska,a to bych nerada.Krytí je střední až vyšší .Naprosto mi vyhovuje tento odstín,ale úplným bledulím by sedět nemusel.Hezky matuje,ale přesto jej trochu pudruji.



Když máme "fasádu" hotovou,vrhneme se na konturování obličeje a tvářenku,aby jsme tváři dodali šmrnc a šťávu.Už roky používám na takový ten zdravý opálený vzhled bronzující kuličky od Avonu, ráda bych však do budoucna vyzkoušela  bronzující paletku od Dermacolu.
Jako "podzimní tvářenku" jsem zvolila tvářenku od Jordany v takové burgundi vínové barvě se zlatýma třpytkama -odstín WARM CINDER.Na podzim jako stvořená.Díky lehkým třpytkám už není třeba rozjasňovače.


Na oči  teď budu hojně využívat (tedy doufám) paletku od Sleeku,konkrétně paletku VINTAGE ROMANCE,která obsahuje krásné odstíny hodící se k podzimu,a to jak spoustu fialových ,tak i hnědé a zlatavé.Krásný stín,který je jako jediný matný je hnědavo-zrzavý stín,který se nazývá Prague (je to ten poslední v první řadě).



Jedinou řasenku,o které se tu zmíním je INFINITE WATERPROOF mascara od Gabrielly Salvete.Je to vodě odolná řasenka,která sice dlouho zasychá,ale jakmile zaschne,už se ani nehne! A to je do sychravého počasí potřeba.No ne?


A poslední část  článku bych ráda věnovala rtům.

V první řadě je rty pořádně ošetřit balzámem,či vazelínou.Já jsem na ukázku vybrala balzám na rty  Helios Herb s vůní třešně.Produkt je sám o sobě moc fajn,hezky rty vyživí,ale to balení je příšerné!


Tak jako se téměř celé léto vyhýbám rtěnkám,protože by se mi roztékaly,na zimu si je užívám.
Vybrala jsem jak nude odstíny,které mám moc ráda k výraznějším očím,tak i jeden tmavší.
Prvním z nich je spíš než rtěnka lip cream od Essence v odstínu  SOFT NUDE,který jsem si moc oblíbila,protože se do rtů vpije a hlavně je matný! Bohužel tyto lip creamy přestali vyrábět.:(
V nude barvách zůstaneme,stejně tak jako u značky Essence.Pokud chci rtům dodat jen trochu lesku,trochu více xD,sahám po rtěnce od Essence ještě z té staré kolekce.Nejsem si jistá odstínem,ale měl by to být odstín 52.Stejně tak jako u předchozího produktu,tyto rtěnky přestali vyrábět.Tato rtěnka má hodně shimmeru,takže ji stačí jen malinko.Moc nevydrží,ale ke kouřovkám je fajn.

Jako výraznější rtěnku jsem zvolila odstín RICH BERRY od Avonu,z řady COLOTREND,což je taková ta jejich obyčejná řada.Vlastně ani nevím,jestli se tento odstín (tyto rtěnky) ještě vyrábí.Mám už ji dlouho.Ten odstín je ale moc hezký.Je to taková vínovo bobulková xD s kapkou hnědé, bych řekla.Moc pěkná barva, a také s výdrží jsem spokojena.Rty sice vysušuje,ale to je tím jak se malinko vpije.Stačí pod ní dát balzám a vše je OK.

Poslední rtěnkou je opět nude odstín.Jedná se o rtěnku z řady Long Lasting.Tuto řadu mám moc ráda.Tento odstín se jmenuje cappuccino a je to taková nude rtěnka,která jde trochu do hněda,prostě kapučíno xD.Na rtech vypadá velmi přirozeně.Výdrž je taková střední.




No a to by bylo vše.Na závěr bych chtěla jen říct,že jsem zde nezařadila produkty na vlasy,protože tam zůstávám pořád u toho samého (můžete si přečíst článek o tom,jak se o vlasy starám), a taktéž jsem nezařadila laky na nehty,protože jediný lak,který používám je průhledný,což by byla tak trochu nuda xD :).

Určitě mi napište jaké favority na podzim máte vy a jestli rády nosíte v tomto období tmavší rtěnky,nebo dáváte přednost nude odstínům.:)

7 komentářů:

  1. Super článek :) Mě se péče o pleť moc nemění, zůstávám u svých stálic, ale co se mění jsou například laky na nehty nebo právě stíny či rtěnky :)

    www.recenzekamsepodivas.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, to je úžasný článek a skvělý nápad, asi se nechám inspirovat a sepíšu také článek o kosmetice, kterou plánuji používat na podzim.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc :).Určitě se inspiruj,ráda si přečtu podobný článek i od někoho jiného.:)

    OdpovědětVymazat
  4. Balea máslíčko jsem zkoušela a bylo suprové :) já osobně dávám přednost nude rtěnkám celý rok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D i já jsem většinou pro nude,nebo balzám na rty xD,ale snažím se sem tam vytáhnout i něco pestřejšího xD,akorát to vydržím mít na rtech max.hodinu ani ne a pak to setřu,protože mi to vadí xD

      Vymazat
  5. Péči o pleť s ročním obdobím nějak neměním. A jinak sprcháče od Dove mám moc ráda a ta paletka od Sleeku vypadá hezky.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já spíš střídám různé produkty (značky) co se týče péče o pleť celoročně..ty sprcháče jsou fajn :) a i paletka má krásné odstíny..:)

      Vymazat

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!