Translate

neděle 25. ledna 2015

TONIKA: Bione (s konopím a inositolem) vs. Alverde( pro nečistou pleť)

Ahoj,

na tuto recenzi,kterou dnes "přináším" jsem se moc těšila.Chtěla bych vám představit rovnou dvě tonika na pleť,která jsem v poslední době testovala.Nejdříve jedno (to s konopím,už jsem na dně lahvičky) a po té druhé (od Alverde).

Přiznám se,že dříve jsem vůbec žádná tonika,ani vodičky na pleť nepoužívala,ale to byla chyba.Tonika a pleťové vody totiž dokáží zázraky,pokud si tedy vyberete správný produkt.Kolikrát se až divím,kolik nečistot ještě po běžném čištění obličeje ve sprše nějakým tím mycím krémem,nebo gelem na pleti ještě zůstane.A s tím jsem prosím pěkně chodila spát.:( Pak jsem se nemohla divit,že mám pleť samej pupenec a ucpaný pór,že? :)

Ještě obecně něco málo k tomu,co to vlastně TONIKUM je: tekutina (vodička),která se používá po odlíčení pleti,je to poslední krok v čištění pleti,tonikum by mělo do odlíčit zbytky nečistot a mastnoty z pleti.Mělo by pleť osvěžit,ale zároveň jí nevysušovat. Asi tak bych to řekla svými slovy já,nejsem odborník,tak se kdyžtak omlouvám.

Jako první začneme tonikem,které má šíleně dlouhý název xD,Zklidňujícím,regeneračním,čistícím odličovacím pleťovým tonikem české značky Bione cosmetics.Toto tonikum jsem zakoupila hlavně ze zvědavosti.Četla jsem na tuto českou kosmetikou značku celkem pozitivní recenze,zvlášť na šampony a pak  právě na řadu s konopím.
Rozhodla jsem se tedy po dlouhém vybírání,že vyzkouším tonikum s konopím a inositolem (vitamin B8,či B9).


Balení zrovna tohohle konkrétního produktu mi přijde v pohodě (obyč průhledný plast s nalepenou etiketou),ale co se týče obalů této značky,tak to je něco tak ošklivého a laciného.Nicméně,pokud je fajn produkt,dokážu jim ten obal odpustit.Jinak tato značka má celkem i příznivé ceny,takže pokud by vás zaujala,určitě mrkněte do zapadlých drogerek,nebo třeba do Billy apod.Mimochodem by tato značka měla být BIO  a mít samé takové ty supr čupr vlastnosti xD,no ale všimla jsem si,že v hodně produktech používají alkohol, a to i v produktech na citlivou pleť.:/

Výrobce uvádí,že toto tonikum by mělo být velmi lehké,snadno roztíratelné,mělo by mít velmi dobrou schopnost co se čištění pleti týče,účinné i na make up,mělo by pleť zbavit mastnoty a takových těch dalších nečistot.

Řada Cannabis by měla obsahovat  extrakt z celé rostilny a tím dodávat kosmetice unikátnost a spotřebiteli maximum účinných látek.Měla by mít nějaké super účinné protizánětlivé,antibakteriální,protialergické a bla bla xD..další účinky.

No proto jsem si jej taky koupila,myslela jsem si,že by mi mohl trochu pomoci s akné, s kterým jsem bojovala celý podzim a ani teď nemám ještě pleť jak ze žurnálu.:( :)

Bohužel,co se akné týče,plet mi toto tonikum ani nezhoršilo,ale ani nezlepšilo.Krom toho,že pleť celkem hezky dočistil (na odlíčení celého make upu bych to určitě nepoužívala),zmatnil,tak s pupínky ani nehnul.
Pleť po něm byla taková normální,hladká,nemastná,nevysušená,ale jak říkám,čekala jsem víc.

Někomu by možná mohla vadit jeho parfemace.Oni tomu říkají lehká zelená vůně,s tím bych asi tak souhlasila.Trochu mi to připomíná vůni jaru na nádobí.Produkt jako takový je čirý.

Tento produkt neobsahuje ropné produkty,SLES,etoxyláty ani parabeny,což by pro někoho kdo tohle sleduje mohlo zaujmout.:)

Já bych si jej osobně asi už znovu nekoupila,ráda zkouším nové produkty,a tento mne nezaujal natolik,abych do něj šla znovu.Možná do jiného druhu zase (mají spoustu druhů).

Množství: 255 ml  Cena: 63 Kč



No a teď se rovnou vrhneme na druhé tonikum a to od DMkové značky Alverde.Už je to déle, co jsem četla konkrétně na tuto řadu,řadu na nečistou pleť různé recenze a celkem mě to zaujalo.Nakonec jsem si až nedávno (asi před měsícem)  koupila tonikum pro nečistou pleť,protože ten mycí krém ze stejné řady se mi zdál hodně malý a já bych jej snad za týden měla pryč,takže se mi do toho moc nechtěly dávat peníze.

Díky přírodnímu spraši má redukovat a zabraňovat vzniku nečistot a podráždění pokožky. Výtažky z hroznových jader zase působí antibakteriálně.

Balení mi přijde v pohodě,nic přeplácaného,trochu mě štvou ty německé popisky,ale co nadělám xD.


Produkt mě při prvním použití docela zarazil,a to hned dvakrát.První věcí je parfemace,něco tak šíleně alkoholového na pleť? To jako vážně? Ne,že bych se toho bála,přeci jen mám pleť mastnější,ale i tak.Navíc v zimě mám pleť na některých místech i sušší.Druhá věc,která mě zarazila je zabarvení tonika.Je takové nahnědlé  s mini tečkami jako bych tamponek měla ušpiněný po make- upu (asi ten spraš, nějaká hlína, kterou obsahuje).Je potřeba před použitím produkt protřepat aby se složky hezky spojily!


 Nicméně i tak jsem jej začala používat,protože nerada plýtvám a vyhazuji věci jen tak,ještě k tomu bez vyzkoušení.
Asi první týden používání byl teror,nemohla jsem si na ten smrad zvyknout.Tehdy jsem měla pleť celkem hodně rozrytou a spoustu fleků a jizviček po akné.Naštěstí mě to nějak zvlášť nepálilo,což je fajn.

Světe div se,ono mi to pomohlo na akné! No jako vážně. Po necelém měsíci používání se mi výrazně zlepšilo akné na lících.Hnusné napuchlé boláky,se kterýma nic nehlo byly najednou pryč,nebo minimálně splaskly a daly se zakrýt korektorem.Asi to hold potřebovalo pořádnou dezinfekci,nebo já nevím.
Pleť po něm nemám dokonce ani nějak vysušenou,což v tomhle počasí je docela zázrak.
Odpouštím mu tedy ten šílený alkoholový smrad a s radostí jej používám dál a doufám,že se mi po něm pleť postupně vyléčí a bude vypadat tak jako dřív.:)

Pleť mám po použití opravdu čistou,hladkou,na tamponku krom hnědé tekutiny zůstává i spoustu tmavých nečistot.Nezanechává ulepený pocit,ani mi pleť nevysušuje,ba naopak hezky matuje,ale pleť vypadá pořád zdravě. Dokonce i póry se mi mírně stáhly,což je moc fajn!

Určitě bych jej nedoporučila na suchou pleť,pleť hodně přecitlivělou a vyhla bych se očním partiím i v případě mastné pleti.

Pokud tedy máte smíšenou až mastnou pleť,určitě bych jej vyzkoušela.Pokud však předem víte,že vám alkohol v přípravcích nedělá dobře,nebo že se přes ten smrad nepřenesete,tak jej nekupujte.:)

Pro mě je to teď docela takový svatý grál,uvidíme zda po delším používání nenastane změna.Používám jej večer na dočištění pleti jako poslední krok čištění a ráno používám jen toto tonikum.A za mě zatím velká spokojenost.

Množství: 150 ml  Cena: 80-90 Kč.


 Používáte tonika? Máte své oblíbené?



3 komentáře:

  1. Používám líh na předpis a míchám si ho s vodou a má dost podobné účinky, které píšeš u tonika od Alverde :) docela uvažuji nad koupí, ale odrazuje mě tak barva toho produktu XD

    OdpovědětVymazat
  2. Love it!
    You're blog is so perf, girl - I'm in love!

    adoorablee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!