Translate

středa 5. listopadu 2014

URIAGE cestovní kit-péče o pleť (recenze)

Ahoj,


o tomto cestovním kitu skvělé značky URIAGE jste již mohli v jednom článku číst.Je to necelý měsíc,kdy jsem tento "začátečnický" kit začala používat a dnes nastal den "DÉ",abych vám výrobky představila a něco málo o nich řekla.

Tento cestovní kit obsahuje  celkem 5 výrobků.Řekla bych,že jsou to takové ty základní produkty v péči o pleť.

Obsah: 

Micelární voda (30 ml) - plné balení 250ml/365 Kč
Mycí gel 2 v 1 (15 ml)- plné balení 200ml/300 Kč
Termální voda ve spreji (50ml)- plné balení 150ml/ 200 Kč
Peeling (15ml)- plné balení 200ml/429 Kč
Gelový krém pro normální a smíšenou pleť (15ml)-plné balení 40ml/489 Kč

Ceny plných balení jsou různé,já tyto převzala tady : http://www.drmax-lekarna.cz
Na jejich  fb stránkách bývají často ke stažení různé slevové kupónky, a také často upozorňují na různé akce,kdy se pak vyplatí si něco koupit.:)Takže určitě doporučuji sledovat případně i tam.:)

Zakoupit si jej (cestovní kit) můžete třeba tady za 219 Kč : http://www.drmax-lekarna.cz/uriage-cestovni-kit-pece-o-plet.html

Ještě abych něco málo řekla ke značce URIAGE.Značka URIAGE je zastoupena ve více než 80 zemích světa a patří mezi 4 nejvýznamnější světové dermokosmetické značky.Výrobky Uriage jsou předepisovány na celém světě  s dermatology, s nimiž firma úzce spolupracuje. Její továrna se nachází v srdci francouzských Alp poblíž Grenoble, poblíž zdroje Termální vody, tak aby byly při výrobě zachovány všechny její vlastnosti. (čerpáno zde: http://www.drmax-lekarna.cz/uriage/ )
Tato dermo kosmetika by měla být velmi šetrná i k nejcitlivější pleti a některé výrobky se doporučují a jsou vhodné i pro děti,dokonce snad i pro kojence.

Mají hned několik řad (na suchou pleť,citlivou,smíšenou,na různé kožní problémy jako je začervenání pleti,žilky,různé formy akné apod.,takže si určitě každý vybere svou verzi výrobků,které by mu měli vyhovovat.:)

Jak už jsem zmínila, "moje testování" probíhalo necelý měsíc,takže si myslím,že recenze už by mohla být celkem něco říkající,protože i když jsou to jen maličká balení (ne plná) vydržely produkty celkem dlouho.

Abych byla přesná,zaznamenávala jsem na kolik použití mi cca jedno to mini baleníčko každého produktu vydrželo.

Kolikrát jsem použila? 

Micelární vodu jsem použila přibližně 23x,což je na tak maličké balení dost,že? Mycí gel (krém) jsem použila cca 20x.Termální vodu ve spreji téměř 40x.Peeling zhruba 8x (ještě není dopoužívaný) a krém gel cca také 20x (také ještě něco málo v tubičce zbývá).

A teď už asi k samotným produktům.

Micelární voda 

Výrobce píše,že je vhodná jak na odlíčení pleti,tak i očí.Měla by dokonce velmi dobře odličovat voděodolný make-up a dodat komfort vaší pleti.Je určena pro citlivou  normální až suchou pleť.Pleť by měla detoxikovat.
Tato micelární voda mě velmi mile překvapila a určitě je to jeden z těch výrobků,které bych si chtěla do budoucna pořídit v plném balení.Já se tedy radši odličuji gely a micelárky používám jen na doodlíčení,nebo na vyčištění pleti ráno,ale i přesto jsem jí zkusila na odlíčení jak klasického make-upu,tak i toho očního.

Čistí opravdu krásně a je velmi šetrná.Neštípe v očích! Parfemace je neutrální,spíše žádná.S očním make-upem si poradí velmi dobře,avšak voděodolný make-up nevím jestli dá dolu,protože nic voděodolného snad ani nevlastním (krom řasenky).
Na úplné sundání veškerého make-upu by mi ji asi bylo líto používat,protože by jste ji vyplácali zbytečně moc, a také tamponků by bylo potřeba více,ale věřím,že by to zvládla (minimálně denní líčení ano).
Jinak jsem byla překvapená,že ani moc neubývala a stačilo ji dát na tamponek vážně maličko a ona na pleti jak kdyby malinko pěnila? xD no nevím jak to popsat.:) Po použití této micelární vody jsem měla pocit čistoty (ostatně jako se všemi produkty od URIAGE) a naopak jsem neměla pocit ulepenosti,nebo tak.Za mě tedy určitě ano!


Mycí gel 2 v 1

Spíše než gel bych řekla,že se jedná o takový krémík na čištění pleti (na obalu se píše créme levante,takže možná jen překlad do čj -gel, je špatný,nevím).Neobsahuje mýdlo! Parfemace je taková zvláštní,asi ji nebudu umět popsat,není to ani vůně,takže možná neutrální až bez parfemace.Je určen pro citlivou pleť.Obsahuje výtažky z illipového oleje, podporující hydrataci a elasticitu pokožky.Určen pro každodenní používání.
Používání toho mycího krému je velmi příjemné,protože hezky čistí,ale zároveň nevysušuje.Přejela sem jím i oči a pokud si s ním nebudete přímo mydlit oční bulvy xD,tak neštípe.:)Nejsem z něj ovšem až tolik nadšená jako z ostatních produktů z tohoto kitu.Ale to není problém tohoto výrobku,jako spíše mě.Mám totiž radši čistící gely,než krémy.Pro citlivou,nebo i třeba sušší pokožku by mohl být fajn.


Termální voda ve spreji

Moje TOP! Pokud jste četli článek s nedávnými oblíbenci,tak už určitě víte,jak moc jsem si tuhle věcičku oblíbila.Již dříve jsem jednu termální vodu měla,ale od Avéne a ta sice byla fajn,ale tahle mi přijde mnohem lepší.Není parfemovaná,ale je slaná,a to dělá mojí pleti pravděpodobně dobře.Skvěle zklidňuje začervenalou pokožku,podrážděnou pokožku. S unikátním izotonickým složením vytváří bariéru proti alergenům a bakteriím (by měla).Dokonce je doporučována i na opruzeniny pro miminka,na odřeniny a  i na vlasy! Měla by zklidňovat pleť,snižovat otoky pleti,hydratovat a pleť chránit.Můžu to jedině potvrdit! :) Opravdu jsem z ní tak moc nadšená,že si ji chci také pořídit ve velkém balení,které by mi pravděpodobně vydrželo hooodně dlouho,když i tohle malé vydrželo celkem dost použití.

Používala jsem jí po každém odlíčení,ráno i večer.Po použití pleťové čistící masky,někdy jsem  si s ní přestříkávala obličej i během dne,což je moc příjemné,protože pleť nejen krásně osvěží,ale hlavně zklidní.Je fajn i třeba po nalíčení,lehce jí přestříkat obličej.Moc se mi líbilo,že se po ní lépe hojily  ranky po akné,pupínky nebyly tolik červené.


Peeling 

V pořadí asi třetí nejlepší z těchto produktů za mě (první je termální voda,pak micelárka a třetí peeling).Parfemace opět příjemná,neutrální.Je to gelík,který obsahuje dva druhy částeček,menší a větší.Větší sou bílé a jakoby se rozpouští a pak spoustu průhledných,téměř neviditelných zrníček,které bych přirovnala k těm pískovým třeba.Obsahuje AHA kyseliny z květů ibišku.Když jsem jej použila poprvé tak jsem si říkala,tohle na citlivou pleť? Přišel mi totiž celkem hrubý.Ale stačí méně tlačit a je moc fajn,minimálně pro mou smíšenou pleť s mastnější t-zónou.Nanášela jsem jej vždy krouživými pohyby po celém obličeji (krom očních partií).Pleť jsem po něm měla hezky hladkou a hlavně jsem cítila pocit čistoty a to hooodně velké čistoty,až jak kdyby vydrhnuté pleti,přitom jsem ji ale neměla nějak podrážděnou nebo tak.Měl by se používat 1 až 2x týdně.Já jej používala asi dvakrát týdně.:) Klidně bych si jej tady pořídila ve velkém balení.

Gelový krém 

U tohoto krémíku jsem malinko rozpačitá.Nejdříve jsem byla nadšená,protože je naprosto skvělý pod make-up.Je lehounký,hezky se vstřebává a přesto,že hydratuje,tak mi přijde,že i maličko matuje,nebo minimálně nezanechává mou mastící se pleť ještě víc mastnou a lesklou.Což si asi dost protiřečí |(hydratovat x matovat) xD.Každopádně je moc fajn na normální a smíšenou pleť,na kterou je také určen.Má poskytovat okamžitý pocit svěžesti,chránit pleť před agresivními účinky vnějšího prostředí díky vyjímečným účinkům minerálních látek obsažených v termální vodě.Musím říct,že pleť je po něm opravdu hezká,nemastná a jak už jsem říkala moc mi vyhovuje právě pod make-up.Jediné co teda nevím,zda by se dal používat i na noc,asi ano protože nemá SPF.Ano,dočetla jsem se nakonec na internetu,že se dá použít jak ráno,tak i večer.Jenže na noc mi zase přijde málo vyživující, a i přesto,že nemám pleť suchou,tak je tohle prostě málo.Na den je ale super!



Kdybych to měla celkově shrnout,tak jak jsem již psala v minulém článku o tomto kitu,čekala jsem,že mi s pletí tyto výrobky tak nějak pomůžou třeba i na akné.Což se tak sice nestalo.Každopádně po té termální vodě se akné lépe hojilo a hlavně po těchto přípravcích jsem měla opravdu pocit čistoty,viděla jsem celkem velký rozdíl v tom,že pleť nebyla tolik začervenalá a podrážděná jako jindy.


Abych zase jen nechválila,tak jsem si také všimla toho,že při delším používání těchto přípravků byla moje pleť malinko sušší než jindy.Přitom termální voda,kterou tyto výrobky obsahují by měla hydratovat.Tak nevím,možná je to jen můj pocit.Mojí mastnější pleti to rozhodně nějak neublížilo.Jsem moc ráda,že jsem měla tu možnost výrobky této značky vyzkoušet a určitě si začnu šetřit jak jsem už říkala na plná balení některých výrobků.Z krémů bych si u nich pak asi vybrala spíše nějaký na problémy s akné z té jejich zelené řady.:)


Na úplný závěr bych ještě chtěla říct,že výrobky URIAGE se dají sehnat pouze na internetu, nebo v lékárnách Dr.Max (dle mých informacích-snad správných)!


A co vy? Zaujala vás tato kosmetika?

Já ještě zůstanu na vlně zkoušení přípravků,které obsahují termální vodu.Tento měsíc jsem začala testovat plné balení čistícího gelu na problematickou pleť od Avéne,kterou jsem dostala na testování díky portálu blogerky.cz.To jen tak na okraj,na co se můžete později těšit :)




Přeji hezký podvečer! :)






2 komentáře:

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!