Translate

pondělí 14. dubna 2014

Moje vlasy a péče o ně :)

Ahoj,

dnes mám pro vás připraven článek ohledně MOJÍ vlasové rutiny.:)



Bude to tak,že vždycky vám něco řeknu o výrobcích které používám,které ne atd. a pak uvedu konkrétní příklad na výrobku,který momentálně používám.:)

Na začátek bych asi něco málo měla říct k mým vlasům.Takže..xD..vlasy mám od mala (cca od 4 let) dlouhé,nikdy jsem je neměla kratší jak po ramena.
Momentálně jsou mé vlasy ve stavu,kdy jsou mastnější u kořínků a sušší u konečků,což je pěkné zlo =/.

Mé vlasy jsou barvené,nebo spíš takhle,používám přelivy,které tolik neničí strukturu mých vlasů.Moje přírodní vlasy jsou tmavě hnědé,ale pořád to není taková ta pěkná hnědá,proto si dávám většinou čokoládový přeliv,v létě pak červené odstíny.

Kdyby vás zajímala konkrétní značka,tak jsem roky používala přelivy a párkrát i barvu Palette.Po tom co mi moje kadeřnice řekla,že tato řada je největší svinstvo z drogerkových barev,tak chci přejít na barvu od Garnieru nebo L´orealu,no prostě nějakou dražší barvu či přeliv.

No a co se týče účesů nebo tak,tak na to já moc nejsem.Nejčastěji vlasy nosím rozpuštěné,v culíku či drdolu.Účesy jako takové snad jenom na plesy (viz foto z mého maturáku).Líbí se mi  třeba takové ty volné rybí copy a pletence,bohužel nejsem dost zručná xD.




No a teď už ke konkrétním výrobkům.


Začneme u šampónů.Jak už jsem řekla mám vlasy celkem dost mastící se,a proto vyhledávám šampony,které by tomu trochu zabránily.Avšak jsem ještě žádný takový zázrak nenašla.Takže mi zatím nezbývá nic jiného,než si mýt vlasy obden.:( A často se mi stane i to,že jeden večer si vlasy umyji a druhý den už to mám u kořínků mastné a vypadá to nehezky,takže culíkový den!



Momentálně tedy používám šampon z limitky od Baley.Musím říct,že vůbec není špatný.Chtěla jsem nějaký čas zkusit vyřadit silikonové produkty a používala jsem jen Balea šampon a kondicionér.Ze začátku byl šampon super.Používala jsem ho tak tři týdny.Bohužel si na něj asi vlasy zvykly a pak se začaly mastit více.Ale to byla moje chyba,že jsem šampony nestřídala.

Dalším favoritem je pro mne šampon Hand and shoulders,ke kterému se ráda a často vracím.Navíc úžasně vlasy provoní a vůně ve vlasech vydrží.


Mezi mou oblíbenou vlasovou kosmetiku patří také levná značku Cien z LIDLU.Mám moc ráda jak jejich šampony tak kondicionéry.Momentálně mám tenhle zelený na mastné vlasy.Dále pak balzám na vlasy od Baley,který jsem testovala v mé bez silikonové rutině.Balzámy od Baley mi sedí více,jak šampony od Baley.

Nevyhledávám drahé balzámy na vlasy,protože si myslím,že to není pro mé vlasy až tak důležitá část,radši si připlatím za nějakou kůru nebo masku na vlasy,která bude mnohem výživnější.Balzámy často vlasy až moc uhlazují a já bych potřebovala spíše opak.xD



 Důležitou,možná až skoro nejdůležitější část mé rutiny je vyživení konečků.Na to používám tento olejíček od Avonu (mám již několikáté balení) s marockým arganovým olejem ,který mám moc moc ráda a nejspíš jej budu používat pořád dokola.

Dávám si ho do konečků a trochu i do délek po tom co si vlasy umyji,tedy do vlhkým vlasů.Stačí ho malé množství.Nádherně voní a vlasy krásně vyživí a zvláční.



Druhým velmi důležitým bodem pro mou vlasovou rutinu jsou hřebeny!

Měla jsem spoustu kartáčů různých tvarů a značek,ale nikdy mi nic nevyhovovalo tolik jako můj "nový" TANGLE TEEZER,který jsem vyhrála v jedné z GA.

Používám ho tak 14 dní možná více a jsem z něj vážně nadšená a stal se hned mým miláčkem.:)
Krásně se s ním rozčesávají zacuchané vlasy,ale co je na něm nejlepší? To,že suprově rozčeše mokré vlasy a to bez toho,aniž bych si vyrvala všechny vlasy a trpěla bolestí,jako to bývalo dřív !!!

Na mokré vlasy je vážně úžasný a dávám mu palec nahoru.Jediné dvě malé mínus jsou podle mě tyto dvě věci: nedá se s ním moc dobře tupírovat a druhá je,že mi přijde že v něm zůstává docela dost usazený prach,takže neustále TANGEL vyfoukávám xD a umývám.

Navíc jej mám v holčičkovských barvách,fialové a růžové.:) Dokud jsem neměla TANGEL,používala jsem na mokré vlasy tady ten růžový hřeben s velkými zuby,který byl taky fajn a netahal.


Dalším bodem jsou stylingové přípravky.Abych se přiznala,tak já osobně je moc nepoužívám.Spíše na nějakou příležitost,kdy chci mít větší objem, a aby mi vlasy hezky držely tvar.
Používám pěnové tužidlo (jen malinko ke kořínkům) a lak na vlasy.Co se značek týče,tak to nějak nehrotím.Prostě je mi to tak nějak fuk.xD

 Každopádně bych mohla s klidem doporučit laky od Taft,kterých už jsem měla více druhů a naprosto mi vyhovovaly,takže proč si kupovat předražené produkty,když si vystačím s málem? :)

Tužidlo mám momentálně nějáké intensa styling,které by mělo být s panthenolem a výtažky kopřivy.Píší,že je to profesionální kadeřnické tužidlo.No co já vím,já to koupila obyčejně v obchodě s potravinami.:)

Hezky voní a vlasy neslepuje tolik jako mé předchozí tužidlo,takže spokojenost.:)

Poslední částí je tento fén značky ETA. No není roztomilý? :) Růžová barva,puntíky,to je něco pro nás holky že? :)Byl to dárek,takže netuším kolik stál,ale byl k němu i difuzér a ještě jeden nástavec.
Žehličku na vlasy nepoužívám,protože je mám rovné od přírody.Občas si u kamarádek natočím vlasy kulmou.:)



 No a to by bylo vše.

Ještě někdy používám masky na vlasy,ale momentálně jsem tu žádnou neměla.:) Ráda mám třeba ty od Gliss Kur.

Musím se stydět,protože nemám žádné přípravky na ochranu vlasů před horkem (fénem).:/ Ale určitě bych to chtěla napravit,takže pokud máte nějaký dobrý TIP na přípravek na vlasy proti horku z drogerky,tak sem s ním! :)



 Můj nejčastější střih a délka vlasů.:)





 Moje vlásky,když sem byla malá xD.Jinak s bráškou.

Vždycky si říkám,jak jen mě mamka mohla nechat chodit s takhle šílenou ofinou! :( xD










2 komentáře:

  1. Tu ofinu měli všichni :D děs no :D Jinak já mám úplně opačnej typ vlasů, takže nemůžu nic poradit bohužel...

    OdpovědětVymazat
  2. taky mi přijde,že nás maminky stříhaly podle hrnce všechny na jedno brdo :DD

    OdpovědětVymazat

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!