Translate

úterý 13. května 2014

Malý zázrak pro MOJI (možná i vaši) pleť !

Ahoj,

tak jak jsem slíbila,nebo spíše říkala,chtěla bych zase začít psát více recenze, a tak tu hned jednu mám.
Dnes si něco povíme o bylinném toniku od Ryoru.


O tomto toniku jsem se tak nějak dozvěděla na blogu Klárky (House of Skodulka).Její recenze mne zaujala natolik,že jsem neváhala a běžela si toto tonikum koupit také.

Toto bylinné tonikum značky RYOR je určeno pro normální a smíšenou pleť,což já vlastně téměř mám.Mám smíšenou s tím,že T-zóna se mi dost mastní a sem tam mám i nějaké drobnější akné.

Začneme balením,které se mě osobně líbí,je tak akorát hezky do ruky.Všimla jsem si,v dřívější době toto tonikum prodávali v jiné lahvičce a tohle je jeho přebal,ale to už je asi dávno.Přiznám se,že nevím jak dlouho mají tyto novější obaly.:)Jediné mínus je možná to,že nevíte kolik vám tonika ještě zbývá,ale já to řešila tak,že jsem si lahvičku dala proti oknu a vše hned bylo jasné.

Co se týče "dávkovače",tam musím být malinko skeptická,protože se mi vždycky vylilo produktu zbytečně moc a hlavně všude kolem.Nevím jak bych to řekla,ale prostě ta dírka,kterou produkt teče není jakoby vystouplá ,(max. o milimetr a to nestačí) ale je téměř  plochá stejně jako celý vršek ,a tak to teče kolem.Nejsem dobrá na vysvětlování,já vím  xD,ale snad mě nějak chápete.:)



Když přejdeme k produktu,tak se jedná o  nažloutlou tekutinu,která jemně voní po bylinkách.Nevím,kterou bylinku v něm přesně cítím,možná trošku heřmánek? Vážně nevím,prostě bylinná parfemace.

A teď už k účinkům!

Stejně jako Skodulka jsem byla velmi mile překvapená,kolik nečistot z obličeje ještě stáhne po tom,co se odlíčím ve sprše mým běžným čistícím gelem na pleť.Upřímně jsem ani dříve žádné vodičky na dočišťování pleti nepoužívala.Vždy jsem si obličej umyla gelem ve sprše.Oči doodlíčila mlékem a šla jsem spát.A to byla chyba!

Od té doby co jsem pravidelně něco přes 2 měsíce používala toto tonikum ráno a večer a dočištění se mi pleť výrazně zlepšila.
Měla jsem mnohem méně akné,méně ucpané póry a celkově jsem měla mnohem čistší pleť,než kdykoli jindy.

Dokonce mi přišlo,že se mi póry malinko zmenšili,prostě se tak nějak zatáhly.Samozřejmě ne úplně.
Navíc mi toto tonikum vůbec nedráždilo pleť,ani oči.Neměla jsem pocit ulepenosti,což nesnáším.
Bylinné složky mají zklidňující a hojivé účinky,takže se mi po nich lépe hojilo akné a ranky po akné.

A aby té chvály nebylo moc,tak tu mám i jedno mínus.Po delší době používání,tedy cca těch dvou měsíců mi přijde,že už mi s tou pletí až tak nic nedělá.Nevím jestli je to třeba tím,že si pleť tak nějak zvykla a potřebuje zase něco jiného.Ale určitě mi nedělá ani po téhle době na pleti neplechu,to ne.:)Jen už nevidím takové zázračné účinky jako na začátku.

Kdybych to měla shrnout,tak bych si jej koupila klidně i znovu,ale až po zase nějaké delší době.Za prvé ráda produkty střídám a myslím si,že není dobré dlouhodobě používat stejný produkt.:)Toť jen můj názor.

Takže vám toto tonikum mohu s klidným srdcem doporučit,ať už máte pleť normální,či mastnější.Myslím si,že by neublížilo ani suché pleti,ale nevím,přece jen je určen pro normální až smíšenou pleť.Každopádně nevysušuje!

Cena : kolem 100 Kč  Množství: 200 ml

To by bylo asi tak vše,co jsem vám chtěla o tomto malém zázraku říci.Neříkám,že bude vyhovovat všem,ale mé pleti dělal moc dobře a tak jsem se s vámi chtěla podělit o zkušenost .:)

Momentálně zkouším micelární vodu od Nivey,což je poměrně novinka,takže až ji otestuji,můžete se těšit na recenzi.Zatím jsem opět velice mile překvapena.

A na úplný závěr bych ještě chtěla říct,že pokud máte třeba pleť mastnější,nebo i třeba akné (teď nemyslím nějáké šílené kožní problémy),zkuste třeba produkty na citlivou pleť,nebo právě různé bylinné produkty.Mě osobně to dost pomohlo.
Dříve jsem si pleť zbytčně přesušovala a dělala si ji ještě horší tím,že jsem si vyčistila pleť gelem na akné,pak jsem si dala sérum nebo krém na akné a pak ještě lokálně na pupínky něco na akné a pleť jsem si úplně ničila.Na některých místech se mi pak i olupovala kůže a tak.

Momentálně si třeba pleť vyčistím klidně i tím více vysušujícím gelem,ale pak si dám na noc krém,který je na citlivou pleť a je o maličko výživnější,takže pleti dodám potřebnou vláhu.A nějáké ty věci na akné pak použiji opravdu jen lokálně.
Ale to už je zase na jiné povídání...
Takže nezapomínejte na to,že i mastnější pleť potřebuje hydratovat ! :)

Kdyby jste měli jakýkoliv dotaz,nebojte se napsat.Budu jen ráda.



Mějte se hezky! :)





4 komentáře:

  1. Jaká je cena? Vypadá dobře. Škoda, že Yves Rocher asi nikde neseženu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je kolem sto koruny a je to Ryor,ne Yves Rocher :) Já ho koupila v takové zapadlejší teta drogerii,ale myslím,že Ryor mají i v Rossmannovi.

      Vymazat
    2. Tak nevím, kde jsem byla, když jsem ten komentář psala, samozřejmě jsem myslela Ryor :D U nás právě není ani ten Rossman :D Ale zkusím obejít nějaké zapadlejší drogérie. Ta cena je moc fajn :)

      Vymazat
    3. Hih xD.Taky nemám při ruce rossmann,byla jsem v něm jednou v životě xD,ale hodně soukromých drogerek ho právě má :),i když nemají třeba zase všechny výrobky :)

      Vymazat

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!