Translate

středa 29. dubna 2015

Pleťový peeling s meruňkou (Freeman vs. Oriflame)

Ahoj,

dnes tu pro vás mám po dlouhé době recenzi,tak trochu srovnávací recenzi.Rozhodla jsem se porovnat dva podobné produkty s rozdílem,že půjde o dvě různé  značky.

Vybrala jsem si meruňkové scruby na obličej,což jste si již v názvu mohli všimnout.Nejdříve vám ke každému řeknu něco zvlášť a na konci se je pokusím tak trochu porovnat a říct,který z nich vede u mě! :)

Začneme Freemanem.

Tento peeling je kremové konzistence a obsahuje rozdrcené skořápky vlašských ořechů,které mají z pleti odstraňovat odumřelé kožní  buňky,dále obsahuje  extrakt z meruněk s vitamíny C a E,pleť má být jemná a negenerovaná.
Tento peeling je v blogo sféře hodně opěvovaný a já se musím přidat k jásajícímu davu.Nejdříve jsem z něj byla malinko zklamaná,protože mi přišel velmi jemný a já byla zvyklá na hrubší peelingy.Časem jsem si jej však zamilovala.


Používám jej jednou týdně tak,že si udělám napářku obličeje,aby se póry otevřely,poté tento krémový peeling vmasíruji krouživými pohyby do pleti,znovu napařím, a pak obličej opláchnu vodou.Po tomto procesu pak nanáším nějakou tu čistící masku,což je také doporučeno.Tím,že si předtím pleť "obrousím" pak maska lépe působí a dostane se hlouběji do pleti.Nejsem odborník,takže neříkám,že tenhle postup je správný.Jen jsem vám chtěla říci,jak to dělám já a jak to vyhovuje mému já :).Upozorňuji,že nemám nějak zvlášť citlivou pleť!

Po tomto kosmetickém rituálu mám pocit,že mám pleť opravdu krásně čistou ("vydrhnutou").

Ale zpátky k peelingu.Opravdu hezky pleť vyhladí a jde to skutečně znát,protože když po všech těchto rituálech nanáším make-up,tak vypadá mnohem lépe,než když jej nanesu na šupinatou pleť.Pleť mi po něm přijde hezčí,hladší,rozzářenější.Co se černých teček týče,tak na to mi moc nepomáhá,ale možná je to tím,že nejsem zas až tak pravidelná v jeho používání, a také mám práci,kde je spousta špíny,takže se mi pleť hodně zanáší.


Já jsem z něj nadšená a mohu jej jedině doporučit.Koupila jsem jej v akci za 90 Kč,stálá cena se pohybuje asi kolem 130-150 Kč/150ml  (podle toho kde).



No a teď už k peelingu od Oriflame.


Tento peeling jsem pořídila v katalogu Oriflame asi za 40-50 Kč/100ml.Z prvního použití jsem byla nadšená,pleť byla hladká.Konzistencí je jiný,než předchozí od Freemana,tento je gelový a má v sobě spoustu částeček (nejsou ze skořápek ořechů),ale hrubších! Freeman peeling jsem si vlastně pořídila až po tom,co jsem zakoupila tenhle,protože mě zajímal rozdíl.Obsahuje také extrakty z meruňky a jakési multivitamíny.Asi bych jej rozhodně nedoporučila na citlivou pokožku,kterou by mohl dráždit.


Kdybych tyto dva meruňkové scruby měla porovnat,tak za mě by určitě vyhrál ten od Freemana,protože jsem později po používání obou zjistila,že ten od Oriflame mi pleť malinko dráždí a je vážně o dost hrubší,navíc se mi více líbí krémová konzistence,než konzistence gelová,která mi pleť i  více vysušuje.
Jo! Na to bych málem zapomněla.Oba dva krásně voní! Ten od Freemana možná víc identicky.:)


Možná do budoucna vyzkouším i jiné peelingy na obličej,co vím,tak meruňkový vyrábí třeba i Alverde.Uvidíme. 
Máte nějáký TIP na dobrý scrub na obličej? :) Sem s ním!

6 komentářů:

  1. Ještě má myslím Yves Rocher nějaký meruňkový peeling :-) Já zkoušela ten od Freemana v malém balení, ale nijak mě neoslnil. Nemám ráda mastné peelingy a tenhle navíc obsahoval ještě silikon, takže mi dělal neplechu na obličeji. Peelingy mám ráda takové ty hrubé typu Garnier.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám pleť smíšenou až mastnou a garnier mě zase hodně vysušuje :( :)...tdy je vidět,že se musí zkoušet,protože každý má pleť malinko jinou :)

      Vymazat
  2. Zase Freeman. Vypadá to, že si od této značky budu muset něco pořídit. Tenhle scrub vypadá moc dobře.

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alespoň menší balení v pytlíčku bych doporučila vyzkoušet;)

      Vymazat
  3. po letech jsem prisla na to, ze peeling je jedna z nejdulezitejsich veci..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také jsem ráda,že jsem peeling na obličej začala používat,pleť je pak méně zanesená a to je u mé problematické pleti důležité :)

      Vymazat

Každého vašeho komentáře si moc vážím,ať už kladného,nebo záporného.
Proto se nebojte komentovat.Jen prosím slušně!